Лестър уволни треньора след шамара от Кристъл Палас


Лестър уволни треньора след шамара от Кристъл Палас
Снимка: Getty Images/Guliver

1513 0

Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел бе уволнен от ръководството на клуба след тежката домакинска загуба с 1:4 от Кристъл Палас вчера. Френският специалист бе под сериозно напрежение в последните месеци и в крайна сметка слабите резултати от началото на годината определиха съдбата му.

Пюел пое “лисиците” преди 16 месеца и стабилизира клуба след проблемите при Крейг Шекспир, през настоящия сезон не успя да отговори на нарастващите амбиции на ръководството и феновете.

След поражението от “орлите” на “Кинг Пауър Стейдиъм” Лестър се намира на 12-то място в класирането на Висшата лига, на осем точки над зоната на изпадащите. В началото на януари тимът отпадна още в третия кръг на ФА Къп след загуба от намиращия се във Втора лига тим на Нюпорт Каунти.

Асистентът на Пюел Джаки Боневай също е освободен, а временно “лисиците” ще бъдат водени от Майк Стауъл и Адам Садлър, които досега бяха в треньорския щаб на Пюел.

“Бихме искали да благодарим на Клод за работата, която свърши начело на отбора в последните 16 месеца и да му пожелаем успех в бъдеще. Ръководството на клуба започва процес по назначаването на нов постоянен мениджър и докато той не приключи, няма да има повече коментари по темата”, се казва в съобщение на официалния сайт на Лестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички