Легенда на Манчестър Сити обяви края на кариерата си


Легенда на Манчестър Сити обяви края на кариерата си
Снимка: Getty Images / Guliver

1682 0

Бившият играч на Барселона и Манчестър Сити Яя Туре обяви, че слага край на кариерата си. Новината бе потвърдена днес от агента на играча Димитри Селюк, който обяви, че клиентът му ще продължи да се занимава с треньорство.

Туре напусна Манчестър Сити в края на миналия сезон, като се завърна в бившия си тим Олимпиакос. Там обаче той прекара едва три месеца преди да разтрогне договора си с клуба. В богатата си кариера вече бившият полузащитник има множество спечелени отличия, сред които три титли на Англия, както и триумф в Шампионска лига.

Освен това Туре има титла от Африканската Купа на Нациите с Кот Д'Ивор, а също е избиран за играч №1 на Африка за 2011, 2012, 2013 и 2014 година. 

Кариерата на Туре в Европа започва в Металург Донецк, а след това преминава през Олимпиакос, когато печели титлата и Купата на Гърция, като изиграва 26 мача. Следва трансфер в Монако, а след това и в Барселона, където остава три години.

ЯЯ ТУРЕ УДАРИ ЛОШО ПО БИВШ СЪОТБОРНИК В БАРСЕЛОНА

Няма спор, че най-добрите му години останаха запазени за Манчестър Сити. Три титли, два успеха в турнира за Купата на Лигата, както и един златен медал от ФА Къп. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички