Легенда на Ливърпул: Времето на Джерард не е дошло, Клоп никъде няма да ходи


Легенда на Ливърпул: Времето на Джерард не е дошло, Клоп никъде няма да ходи
Снимка: Guliver/GettyImages

3066 0

Легендарният бивш футболист и мениджър на Ливърпул Кени Далглиш коментира наскоро нашумялата тема за наследника на Юрген Клоп. В момента германецът се справя отлично на поста си в "Анфийлд", но обяви, че когато дойде неговото време, той иска да бъде наследен от славния капитан на мърсисайдци Стивън Джерард.

Далглиш обаче е сигурен, че още е рано да се говори за напускането на Клоп и връщането на легендата Стивън Джерард. 

"Юрген Клоп вече каза, че един ден, когато реши да напусне, иска Стивън Джерард да го замени. Това е хипотетичен сценарии, но виждам много логика в него. Сигурен съм обаче, че Юрген просто казва това, което всеки фен на тима иска да чуе.

Нека сме наясно. Юрген няма да ходи никъде и никой, който обича Ливърпул, не иска той да си ходи. Той изведе тима до титла в Шампионска лига - най-ценното европейско отличие. Но сега той се е прицелил в нещо друго - иска да спечели първа титла с Ливърпул и първа за отбора от 1990 година, а през този сезон стартира отлично. Разбира се някога ще дойде моментът, в който той ще си тръгне. Всеки има нужда от почивка, от това да си поеме глъдка въздух. 

Когато дойде този момент, смятам, че ще е напълно нормално да Стивън Джерард да го наследи. Той познава клуба по-добре от всеки, а и се доказа като един от добрите млади мениджъри", сподели Далглиш.

А как Стивън Джерард коментира факта, че Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд не попаднаха в идеалния отбор на годината според ФИФА, ще научите от този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички