Коста вкарва, Челси бие - всичко е розово за лидера (ВИДЕО)


Коста вкарва, Челси бие - всичко е розово за лидера (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1101 0

Една тежка седмица бе последвана от великолепна такава за лидера в английската Висша лига Челси, защото Диего Коста се завърна с гол в титулярния състав, а "сините" сразиха с 2:0 Хъл Сити.

"Стамфордж Бридж" бе истински зарадван за първи път в 52-ата минута на първото полувреме, когато Коста откри резултата и маркира по най-добрия начин юбилейния си мач номер 100 за Челси - 52-и гол за него във Висшата лига.


CHELSEA VS HULL CITY 1-0 GOAL Diego Costa 22-01... by bobilec

Коста също така не позволи на Алексис Санчес да се усамоти на върха при реализаторите в първенството и така двамата вече имат по 15 попадения. Чилиецът малко по-рано бе отбелязал победната дузпа за "артилеристите" дълбоко в добавеното време за 2:1 над Бърнли.

С хубав гол с глава след центриране на Сеск Фабрегас защитникът Гари Кейхил сложи точка на спора в 80-ата минута. Попадението бе наистина важно, защото през второто полувреме Хъл Сити отправи пет удара към Тибо Куртоа и създаваше сериозни проблеми на домакините.


Gary Cahill Goal HD - Chelsea 2-0 Hull City 22... by Live1Goals

Уикендът е брилянтен за Челси не само заради гола на Коста и победата, а и защото единствено Арсенал (и то с нередовен гол в 95-ата минута) от преките конкуренти за титлата записа успех.

Челси вече има 55 точки и води с 8 пред вече втория в класирането Арсенал, а Тотнъм е с 46, след като се добра до 2:2 на гости на Манчестър Сити (пети с 43). Ливърпул е вече четвърти с 43 след изненадващото поражение с 2:3 от Суонси, а Юнайтед е шести с 41 след 1:1 в Стоук. Хъл Сити е предпоследен с 16.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички