Конте е цар! Челси бие за шести път поред със суха мрежа (ВИДЕО)


Конте е цар! Челси бие за шести път поред със суха мрежа (ВИДЕО)

1120 0

Челси е едноличен лидер в английската Висша лига, след като постигна шестия си пореден успех в първенството с 1:0 над Мидъзбро на "Ривърсайд" в последния мач от 12 кръг.

Антонио Конте за рекорден за клуба пети пореден път заложи на един и същ титулярен състав и изборът му не го подведе. Диего Коста пропусна контролата на Испания с Англия по-рано през седмицата, но сега се върна в игра и реализира единственото попадение в 41-ата минута.

Той вече има 10 гола на сметката си във Висшата лига и е еднолично на върха при реализаторите, като има и три асистенции. Колегата му Еден Азар направи юбилейния си 150-ти старт за Челси в шампионата, но прекрати поредицата от вкарване на гол в четири кръга.


All Goals & Highlights HD - Middlesbrough 0-1... by ZidaneHD

За първи път от август 2010 година пък Челси печели шест поредни мача без да допусне гол - преобразяването и въвеждането на схемата 3-5-2 от Антонио Конте определено сработи великолепно при "сините".

Само десет пъти в историята на Висшата лига някой клуб е печелил шест пъти подред без допуснат гол, като Челси е "отговорен" за половината такива случаи.

Лондончани заслужено са на върха в класирането с 28 точки - 1 повече от Ливърпул и Манчестър Сити, след като мърсисайдци в събота се задоволиха само с равенство 0:0 на гости на Саутхемптън. Мидълзбро е 15-ти с 11 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички