Кой клуб в Англия страда най-много от Купата на Африка?


Кой клуб в Англия страда най-много от Купата на Африка?

1781 0

Купата на африканските нации започва на 14 януари и приключва на 5 февруари тази година, което означава, че много играчи от Европа ще отсъстват за клубовете си поради ангажименти с националните си отбори.

В Англия най-потърпевш от този факт е шампионът Лестър, който ще се лиши от услугите на цели трима основни футболисти - Рияд Марез и Ислам Слимани (Алжир) и Даниел Амартей (Гана). Добрата новина за мениджъра Клаудио Раниери е, че Джефри Шлуп не попадна в състава на Гана, а Тунис пренебрегна Йоан Беналун.

Най-големите печеливши пък са Челси и Манчестър Сити, защото Виктор Моузес и Келечи Ихеначо няма да бъдат заети с Купата на Африка - причината е сензационният провал на трикратния шампион Нигерия в квалификациите. От "гражданите" Яя Туре няма да бъде ангажиран, защото се отказа от националния отбор, след като вдигна трофея с Кот д'Ивоар през 2015 година.

"Суперорлите" спечелиха титлата за последно през 2013 година, но оттогава вече два поредни пъти са елиминирани още преди финалите.

Иначе от другите грандове в Англия Ливърпул ще загуби Садио Мане (Сенегал), Манчестър Юнайтед пък се изпокара с Кот д'Ивоар заради контузения Ерик Баи, а Арсенал ще се лиши от египтянина Мохамед Елнени.

Тотнъм също мина между капките, защото Кения не се класира и Виктор Уаняма ще може да играе в мачовете на "шпорите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички