Кои са най-добрите в Англия на полусезона?


Кои са най-добрите в Англия на полусезона?
Снимка: Getty Images/Guliver

2227 0

В английската Висша лига вече се изиграха 19 двубоя, с което беше преполовен шампионата. Лидер е отборът на Челси, който събра актив от 46 точки след 14 победи, 4 равенства и 1 загуба.

Втори в подреждането само на 3 точки са шампионите от Манчестър Сити, които са единственият реален конкурент за титлата на лондончани. Четворката се допълва от Манчестър Юнайтед (36) и Саутхямптън (33).

Именно играчи на двата лидера водят в най-важните индивидуални класации до момента, като Серхио Агуеро има цели 14 гола, като се има предвид че изпусна няколко мача в началото на сезона, както и почти всички мачове през декември заради травма в коляното.

Сеск Фабрегас пък накара бившия си мениджър Арсен Венгер да съжали за небрежността си през лятото, след като раздаде 13 асистенции и създаде общо 61 шанса за своите съотборници.

И по двата показателя испанският халф е лидер, а освен това той има най-много отправени пасове в лигата - 1563.

Трима играчи на Саутхямптън също попадат на челни места в различните класации, като Грациано Пеле е с най-много удари (59), Дупан Тадич има цели 119 центрирания, а Натениъл Клайн е с най-много шпагати - 78.

Вратар №1 в Англия в момента Давид Де Хеа остава на по-заден план, след като се оказва, че Робърт Грийн е направил най-много спасявания - 69. Нзонзи пък е "атлетът на полусезона" с покрити 215 километра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички