Кое е най-доброто атакуващо дуо в историята на Висшата лига?


Кое е най-доброто атакуващо дуо в историята на Висшата лига?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1794 0

Висшата лига винаги е привличала вниманието на футболните почитатели, а в основата на това стоят някои от най-знаковите партньорства в атакуващ план и невероятната им игра, когато са заедно на терена. Това не прави изключение и през този сезон, като водещите отбори могат да се похвалят с резултатно нападение.

Що се отнася до статистиката обаче, фаворитът за първото място в тази класация е само един. Дуото между двете легенди на Челси - Франк Лампард и Дидие Дрогба, задминава всички останали партньорства във Висшата лига от самото й създаване.

Това е видно от показателите при головете, в които са въвлечени и двамата футболисти, т.е. единият е голмайстор, а другият е асистирал за самото попадение. Дрогба и Лампард са отбелязали 36 гола, в които са участвали и двамата, а това число е ненадминато и до днес.

Междувременно Франки Лампард коментира шансовете си да поеме треньорската роля в тима на Челси след слабите изяви на мениджъра Маурицио Сари. Какво каза легендарният полузащитник - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички