Ключът към успеха на Барса на "Етихад" - Луис Суарес и липсата на Яя


Ключът към успеха на Барса на "Етихад" - Луис Суарес и липсата на Яя

1828 0

Барселона преживя истински шок през уикенда, когато загуби с 0:1 от Малага на "Камп Ноу" и въпреки страховитата си форма отново е на 4 точки зад Реал Мадрид в Примера дивисион.

Поражението дойде в най-неподходящия момент, тъй като днес каталунците гостуват на Манчестър Сити - отбор във възход, който най-накрая изглежда готов за големия си пробив в Шампионска лига.

През миналата година Барселона "хвана" Сити в удобен момент, а благодарение на ранен червен картон и не заслужена дузпа "блаугранас" стигнаха до успех с 0:2. Сега подобен развой изглежда по-малко вероятен, но още един фактор накланя везните в полза на испанския тим в този осминафинален сблъсък - Луис Суарес.

Началото на кариерата на уругвайския нападател на "Камп Ноу" не беше особено добро, като той се отчете с няколко невероятни пропуски. В същото време обаче той вече се сработи с Неймар и Лео Меси, а благодарение на това той има, забележете, 14 асистенции на сметката си в едва 23 мача, като е добавил и 8 попадения.

Той навлиза във все по-добра форма, точно за решаващата фаза на сезона, а на всичкото отгоре познава Манчестър Сити отлично. Въпреки че има само един гол срещу "гражданите", той често раздаваше асистенции в Ливърпул, но сега ще може да комбинира с Меси и Неймар при бързи атаки на Барселона, а това може да вещае само опасности за английския шампион.

"Познавам много добре този отбор на Манчестър Сити. Те имат много добро нападение, много силна халфова линия, но имат пропуски в защита", коментира Суарес преди двубоя.

Единствената промяна, която "гражданите" направиха в своята защита през лятото, беше закупуването на Монгала от Порто, но той се представя на приливи и отливи. Освен това Яя Туре няма да играе в първия двубой, което вещае доста проблеми за халфовата линия на Сити.

Именно това е най-притеснителният фактор за Мануел Пелегрини преди срещата - липсата на най-добрия играч на тима. През последния месец за пореден път станахме свидетели на това, че "Гражданите" не са от същия ранг като останалите топ отбори, когато Яя не е на терена. Докато той печелеше Купата на африканските нации, Сити записа 2 загуби, 3 равенства и едва 1 победа в мачовете си, допускайки гол във всеки един от тях.

Разликата се видя срещу Нюкасъл, когато Туре се завърна в стартовия състав, а Сити изигра най-добрия си двубой за 2015 при победата с 5:0.

Факторът Яя и познанията на Луис Суарес върху Сити определено накланят везните в полза на Барселона, а "гражданите" трябва да надскочат себе си, за да се преборят за добър резултат довечера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички