Ключът към това как да бъде спрян Манчестър Сити


Ключът към това как да бъде спрян Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

2482 0

Всички, които се съмняваха във възможностите на Хосеп Гуардиола, вероятно съжаляват дълбоко за думите, насочени към испанския специалист. В едва втория си сезон начело на Манчестър Сити отборът му е в серия от 11 победи и 1 равенство във Висшата лига, като води категорично на всички свои преследвачи, сред които са Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм, Арсенал и Ливърпул. "Гражданите" показват невиждана доминация до момента, печелейки категорично повечето си мачове. Освен това в решаващите моменти, когато играта на отбора не върви, победата се търси (и постига) до последните секунди на срещата.

В основата на тези успехи са Давид Силва, Кевин Де Бройне и Лирой Сане. Испанският национал процъфтява в ролята на "Андреа Пирло", която му бе възложена от Хосеп Гуардиола. Той води отбора с 8 асистенции във Висшата лига, а Де Бройне и Сане имат по 6 асистенции. Това е и топ 3 на Висшата лига в класацията за най-много завършващи подавания в шампионата.

Именно в триото се крие огневата мощ на тима и ограничаването на тяхната игра се крие в това да бъде наситена халфовата линия на отбора, който се изправя срещу тях. В последния кръг Манчестър Сити имаше сериозни затруднения срещу наситената полузащита на Хъдърсфийлд, като силните страни на "гражданите" бяха отлично неутрализирани и само липсата на класа в предни позиции лиши новака от равен, дори победа в мача.

Във всеки по-труден мач на "гражданите" до момента Де Бройне и Силва са "изтласквани" далеч от наказателното поле или по крилата, където не е тяхната сила. Това е рецептата за успех, която засега не успешно беше предложена от отбори като УБА и Хъдърсфийлд. Подобна беше постройката и на Челси, като шампионите загубиха срещата след брилянтен гол на Де Бройне, но спокойно резултатът можеше и да е в полза на лондончани.

Съставът на Манчестър Сити се намира в отлична форма и е воден от един истински гений в лицето на Хосеп Гуардиола. Със сигурност обаче ще последва спад в представянето на тима в даден момент от шампионата, защото подобна форма трудно може да бъде задържана за 9 месеца. И точно в мач като този с Хъдърсфийлд е видно как може да бъде укротена атакуващата мощ на лидера във Висшата лига. Докато бъде приложена успешно обаче разликата в челото може да е още по-голяма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички