Клоп за Златната топка: 500 хиляди пъти съм казвал, че Меси е най-добрият, но...


Клоп за Златната топка: 500 хиляди пъти съм казвал, че Меси е най-добрият, но...
Снимка: Getty Images/Gulliver

4205 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че звездата на Барселона Лионел Меси заслужено е спечелил Златната топка за шести път в кариерата си, но централният защитник на "червените" Върджил ван Дайк също е заслужавал да вземе ценния приз.

Късно снощи Меси победи Ван Дайк в анкетата за най-престижното индивидуално отличие във футбола, а голмайсторът на Ювентус Кристиано Роналдо се нареди на трета позиция.

"Както съм казвал 500 хиляди пъти, Лионел Меси е най-добрият футболист, който съм виждал в живота си. Така че той заслужено спечели Златната топка за шести път, както и Роналдо заслужено е печелил пет пъти", започна Клоп на пресконференция преди дербито с Евертън.

"Но аз не си спомням да съм виждал по-впечатляващ сезон от защитник някога. Така че мисля, че щеше да е справедливо и ако Върджил ван Дайк бе спечелил. Чух, че разликата между двамата е била малка", добави още германецът.

Германският специалист не изключи възможността мърсисайдци да се подсилят с нови играчи през януарския трансферен прозорец. "Ние не говорим за това, но винаги сме готови. Ако можем да направим нещо, което ще ни бъде от полза, ще се опитаме да го направим. Ако ли не, няма да правим нищо", заяви Клоп.

Междувременно стана ясно, че Ван Дайк е победил Меси в Европа и Азия (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички