Клоп в подкрепа на Моуриньо: И нашата програма бе същата миналата година, защо трябва да е толкова трудно?


Клоп в подкрепа на Моуриньо: И нашата програма бе същата миналата година, защо трябва да е толкова трудно?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1207 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп неочаквано защити колегата си Жозе Моуриньо, който води най-големият противник на мърсисайдци - Манчестър Юнайтед. 

Става въпрос за изказването на Специалния по повод сгъстената програма, която "червените дяволи" имат в английската Висша лига. Португалецът заяви, че е безумие тимът му да играе в Лига Европа в четвъртък, а в неделя от 12:00 часа да има мач в първенството.

"Чух какво каза Жозе Моуриньо. Миналия сезон ние бяхме в същата ситуация. Беше много трудно. Играхме с Виляреал в Лига Европа, а в неделя от 12:00 часа имахме мач със Суонси. Знам, че е трудно да се размества графика, но ако искаш да помогнеш на тимовете си, трябва да правиш компромиси", заяви Клоп по адрес на Футболната Асоциация на Острова.

Ливърпул от своя страна имаше седмица почивка, за да се подготви за гостуването на "Етихад" в неделя. Германският наставник на "червените" заяви, че очаква неговият тим да вземе примера на Монако, който по-рано тази седмица изхвърли Манчестър Сити от турнира Шампионска лига, и да атакуват играчите на Хосеп Гуардиола от първата минута.

"Ако играеш пасивно срещу Сити нямаш шанс. Трябва също така и да си смел, но това е нещо, което Монако не постигна. През първата част те бяха добри, но последваха вторите 45', в които Агуеро имаше шанс след шанс пред себе си. Не можем да се надяваме, че той ще пропусне толкова възможности и срещу нас", допълни още Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички