Клоп разкри ситуацията около Матип


Клоп разкри ситуацията около Матип
Снимка: Guliver/GettyImages

1019 0

Ливърпул ще разбере в петък дали може да използва камерунския си защитник Жоел Матип. Именно тогава се очаква от ФИФА да се произнесат по казуса, обяви мениджърът на „червените“ Юрген Клоп.

Жоел Матип пропусна дербито срещу Манчестър Юнайтед в неделя, тъй като „мърсисайдци“ не бяха наясно дали имат право да използват футболиста си или не.

Проблемът с родения в Германия защитник е, че той беше включен в предварителния състав на Камерун за Купата на Африканските нации, но не пожела да играе за страната си в турнира.

Правилата на ФИФА гласят, че един футболист може да бъде спрян от участие за клубния си отбор, ако откаже да играе или е възпрепятстван умишлено от националния. От Ливърпул обаче заявиха пред Световната централа, че играчът сам е отказал да играе и то още преди да бъде обявен окончателния състав, така че от Камерун не са му гарантирали дали ще разчитат на него.

"Тази ситуация не се среща много често във футбола. Ние не сме направили нищо лошо, Жоел Матип не е направил нищо лошо. От ФИФА ни казаха, че в петък ще бъдем информирани за тяхното решение, добави Клоп.

"Той не е играл за Камерун от 2015-а година. Така че към момента той така или иначе не е бил част от отбора. Но няма да играе за нас, докато не получим 100-процентова гаранция, че всичко е по правилата, добави германският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички