Клоп разкри причината защо извади Шакири на полувремето


Клоп разкри причината защо извади Шакири на полувремето
Снимка: Getty Images/Guliver

1673 0

Ливърпул продължава да играе феноменален футбол от началото на сезона, като отборът за първи път в своята история постигна седем поредни победи във всички турнири на старта на нова кампания. В последния кръг от Висшата лига тимът на Юрген Клоп победи с класическото 3:0 състава на Саутхемптън, но една смяна на полувремето изненада мнозина привърженици на "червените".

След първите 45 минути мърсисайдци водиха с убедителни три попадения, а на старта на втората част Клоп извърши незабавна смяна, заменяйки Джердан Шакири с Джеймс Милнър. Шакири изигра едно добро полувреме, като изигра важна роля при две от попаденията, но въпреки това бе заменен едва след 45 минути игра. 

Немският специалист обаче не пропусна да даде обяснение какво е наложило тази промяна на почивката: "Имах идея, която не сработи на 100%. Променихме системата на игра, за да включим Шакири в комфортна позиция за него и се опитахме да направим задачата на Саутхемптън една идея по-трудна", сподели Клоп.

"Знаехме, че двете високи момчета ще играят в центъра, така че Мо Салах се премести там. В атакуващ план бяхме наистина добри, но в защита не се справихме особено добре", добави още селекционерът на мърсисайдци, обяснявайки причината защо швейцарецът бе заменен на почивката.

Джердан Шакири пристигна бе един от четирите трансфери на Ливърпул през това лято, като мнозина определяха 13-милионната сделка като същинска "кражба", имайки предвид невероятния начин, по който Шакири влезе в игра за "червените". Швейцарецът започна с отличните представяния още в предсезонната подготовка, а след това се включваше успешно и в началото на новата кампания, въпреки че все още няма достатъчно игрово време. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички