Клоп: Не знам дали това бе червен картон на Мане


Клоп: Не знам дали това бе червен картон на Мане
Снимка: Guliver/GettyImages

1055 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че червеният картон на Садио Мане е бил решаващ за тежкото поражение с 0:5 от Манчестър Сити. Двата тима премериха сили на „Етихад“ в дербито на 4-ия кръг от Висшата лига, което донесе и най-голямата загуба на Клоп начело на мърсисайдци. Решаващият момент в мача дойде в 37-ата минута, когато при единоборство за спорна топка, Садио Мане вдигна високо крака си и удари в главата Едерсон, за което получи директен червен картон от главният арбитър Джон Мос.

"Ключовият момент в мача бе червеният картон. Според мен обаче това не трябваше да е червен картон, тъй като Садио не виждаше къде е вратарят. Това бе злощастен инцидент. Понякога се случва вратарите да излизат напред, докато твоята цел е да вземеш топката и се надявам хората да преценят ситуацията правилно", коментира немският специалист.

"Реферът бе много близо до това да ме прати в трибуните, така че нямах какво да направя. Казах на четвъртия съдия, че според мен фаулът не е за червен картон. Кракът му не бе вдигнат чак толкова високо, а от друга страна вратарят се подготвяше да играе с глава. В момента Садио се чувства много зле, ситуацията е неприятна за него“, допълни още Клоп.

Днешният успех изкачи „гражданите“ на лидерската позиция в класирането с актив от 10 точки, с 1 повече от градския съперник Манчестър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Стоук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички