Каквото сам си направиш...


Каквото сам си направиш...
Снимка: Guliver/GettyImages

2697 0

През април тази година лондонският Челси беше на гребена на вълната - скоро щеше да стане шампион, изпепелявайки конкуренцията във Висшата лига след слаб старт на сезона. Отборът щеше да се бори и за дубъл след гръмка победа на полуфинала за ФА къп срещу Тотнъм с 4:2. Готвеше се мащабна селекция през лятото и Антонио Конте се чувстваше отлично - бъдещето на Челси изглеждаше много светло.

Днес е 17-и август, а италианският специалист е фаворит на букмейкърите за първи уволнен мениджър във Висшата лига. Челси започна сезона със загуба от Бърнли, а освен това допусна поражение и за Къмюнити Шийлд от Арсенал. Готви се спешна селекция за 120 милиона паунда, а паниката на "Стамфорд Бридж" се усеща от километри. Но за това е виновен единствено Антонио Конте.

След като още през миналия сезон се оплака от липса на дълбочина в своя състав, през лятото буквално от нищото Конте писа SMS на Диего Коща, че няма нужда от него. Всеки треньор има право да се лиши от услугите на даден играч, но испанският нападател беше голмайстор на тима и липсата му беше осезаема още по време на подготовката. Освен това начинът, по който съобщи на Коща, че вече е ненужен, е повече от неуважителен.

След това Конте махна Курт Зума от състава, лишавайки се от дълбочина в защита, която ще е жизненонеобходима при участието на тима в Шампионска лига. Той се лиши от услугите на куп млади играчи, които бяха пробили в първия състав, а сега се оплаква, че няма необходимите му футболисти, за да се бори на всички фронтове.

И най-голямата му лятна грешка се случи преди десетина дни, когато с неговата благословия Челси продаде Неманя Матич за 40 милиона евро. Освен че сумата е безмилостно ниска за основен играч, още по-големият абсурд е, че поливалентният халф беше пратен в ръцете на Жозе Моуриньо. По този начин Конте не само отслаби своя състав, но и даде на португалския си колега така желания дефанзивен полузащитник, който да "отключи" силните страни на Пол Погба и да направи завършен състава на "червените дяволи".

Вярно е, че през лятото на "Стамфорд Бридж" акостираха силни попълнения като Алваро Мората, Тиемуе Бакайоко и Антонио Рудигер - млади и много класни футболисти, но италианецът собственоръчно обезкърви своя състав и това със сигурност може да му струва скъпо. И, понеже всички знаем нрава на Роман Абрамович, като нищо след края на груповата фаза на Шампионска лига Челси може да има нов треньор. А единственият виновник ще е италианският тактик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички