Какво се случва със Сеск Фабрегас?


Какво се случва със Сеск Фабрегас?

2814 0

Лидерът на халфовата линия на Челси Сеск Фабрегас започна ударно кариерата си при лондончани и беше с основна заслуга за титлата във Висшата лига през миналия сезон. Той обаче се представя далеч от своите стандартни не само през настоящата кампания, но и през цялата 2015 година.

Именно в него се коренят и част от проблемите на "сините" през настоящия сезон, които често губят топката в средата на терена, не се представят добре в защита и много, много трудно създават чисти голови положения.

А Фабрегас е основният проблем. Статистиката сочи, че испанският халф има едва 6 асистенции за цялата календарна година. Това го поставя на 9-о място във Висшата лига, където е зад играчи като Мат Филипс (който вече не играе в шампионата) и Джеймс Брънт от Уест Бромич, които имат 28 гола за календарната година.

Статистиката на Фабрегас е още по-отчайваща за настоящия сезон. За 10 мача във Висшата лига той има една-единствена асистенция, както и 0 гола при отправени 14 удара. За целия сезон във всички турнири той има 17 мача, 3 асистенции и 1 гол, което е много далеч от това, което испанецът демонстрираше още с идването си на "Стамфорд Бридж".

Фабрегас е посредствен и като цяло в шансовете, които е създал за своите съотборници. Те са 53 на брой за 2015 година, като само през настоящия сезон Месут Йозил е създал повече за Арсенал. Само за сравнение през 2015 немският национал има 98, Еден Азар е с 83, Давид Силва със 79 и Санти Касорла - 70. Сеск се намира на 9-о място през 2015 година в тази класация, което не отива на водещия играч в халфовата линия на шампионите.

В Челси има достатъчно креативни футболисти, но най-тревожна е липсата на точност в подаванията от страна на Фабрегас. През 2015 година той има едва 82.37% успеваемост в подаванията си - най-ниският процент в кариерата му във Висшата лига. Той се намира зад играчи като Джак Колбек, Джак Корк и Ашли Уестууд.

И за финал трябва да се отбелжи, че Сеск не се намира и в добра физическа кондиция. Изчисленията сочат, че той пробягва около 5.98 мили за 90 минути, което е далеч от средното ниво и на Висшата лига, и на Челси.

Фактите сочат, че е време Сеск Фабрегас да започне да играе или Жозе Моуриньо да пробва да спаси своето място, изваждайки испанският халф от стартовия си състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички