Какво означава привличането на Матич за един от най-желаните от Моуриньо играчи?


Какво означава привличането на Матич за един от най-желаните от Моуриньо играчи?
Снимка: Guliver/GettyImages

2245 0

В последните 24 часа информациите, че Манчестър Юнайтед ще привлече Неманя Матич не стихват, като се очаква "червените дяволи" да обявят трансфера в близките няколко дни. Няколко източника дори съобщават, че вече е насрочен медицински преглед за сръбския национал. Сделката трябва да бъде финализирана срещу 40 милиона паунда, но веднага изниква въпросът - какво ще се случи с така желания от Жозе Моуриньо ас на Монако Фабиньо?

Бразилският национал е желан от "червените дяволи" вече повече от година, като португалският специалист не съумя в опитите си да го привлече през миналото лято. Очакванията към настоящия трансферен прозорец бяха, че Специалния най-накрая ще го вземе, но феновете са притеснени, че привличането на Матич ще блокира привличането на бразилеца.

Към настоящия момент обаче покупката на Фабиньо не е обвързана с трансфера на Матич. Жозе Моуриньо иска да промени изцяло халфовата си линия, а освен това предпочита да има добра дълбочина на всяка една позиция.

Освен това Фабиньо няма претенции за това къде да играе. През последния сезон той се подвизаваше като дефанзивен халф, но е готов да играе и на доскоро титулярната си позиция - десен бранител. Поливалентният характер на играта на Фабиньо ще му помогне да трупа игрови минути на различни постове при "червените дяволи", а точно такива футболисти са сред любимите на Жозе Моуриньо.

В Англия информират, че Манчестър Юнайтед все още води преговори за звездата на Монако, но официална сделка няма. Сумата по трансфера със сигурност ще надвиши 30 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички