Как обикновен сервитьор получи пробен период в първия отбор на Лестър?


Как обикновен сервитьор получи пробен период в първия отбор на Лестър?
Снимка: Getty Images/Guliver

2228 0

Ако има история, която може да събере в едно човечността и благородството на трагично загиналия президент на Лестър Вишай Шриваданапрабха, то това е точно тази история.

Преди два месеца тайландският бизнесмен по традиция излетя от центъра на "Кинг Пауър Стейдиъм" след поредния домакински мач на "лисиците". В последствие се оказва, че хеликоптерът има проблем, заради който започва да губи височина и се разбива, при което загиват всички на борда на машината.

Една история обаче обикаля интернет пространството и е свързана с италианеца Давиде Лоренцо. Кариерата му започва в Ювентус, където са преминали юношеските му години. Последват проби в отбори от Малта, Белгия, Норвегия, САЩ. Накрая той се мести във Франция, където си намира работа като сервитьор и мечтата му да стане футболист скоро изчезва. Тогава обаче се появява бившият президент на "лисиците" Вишай Шриваданапрабха, който разбира за историята на Лоренцо и му предлага пробен период в тима. Така италианецът заминава и започва да тренира първо самостоятелно, за да бъде определено нивото му, а след това получава шанс да застане до звездите от първия отбор. В крайна сметка той получава краткосрочен договор с клуба, като в момента може да участва в мачовете на отбора до 23 години.

ЛИСИЦА СЕ ПОЯВИ САМА НА МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА С БОСА НА ЛЕСТЪР

"Историята е много интересна. Двамата с Вишай са се срещнали в ресторант и Лоренцо му казал, че иска да се докаже, че е голям футболист, като го вземат на проби в Лестър. Нашият президент харесал духа на момчето и дойде при нас на проби. Предложих му договор, историята е доста интересна. За сега тренира с отбора до 23 години, но ще видим, може да дойде и при нас", споделя в интервю мениджърът Клод Пюел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички