Как Ливърпул превърна Мохамед Салах в чудовището, което е в момента


Как Ливърпул превърна Мохамед Салах в чудовището, което е в момента
Снимка: Gulliver/GettyImages

3410 0

Футболни коментатори из целия свят не могат да си обяснят феномена Мохамед Салах и усепхът, който той жъне по терените във Висшата лига. Египетският национал пристигна на "Анфийлд" през лятото от Рома, а през уикенда вкара своя гол №40 в Европа, като по този начин излезе начело в класацията за Златна обувка.

Един играч на Ливърпул обаеч има обяснение за тази голова мощ на своя съотборник. След победата над Борнемут през уикенда, Върджил ван Дайк получи въпрос как може Мо Салах да вкара 40 гола, като холандецът без да спира пред микрофоните, просто изрече: Късметлия!

Разбира се, че Ван Дайк се шегува. Няма и доза късмет в това, което Салах прави. Рекордите валят всяка седмица. Няма друг играч на мърсисайдци, който да е стигал 40 гола толкова бързо.

Мо Салах е единственият играч, който е вкарвал в 22 различни мача от Висшата лига, като има възможността да подобри рекорда на тима от "Анфийлд" за 47 гола в един сезон, който се държи от Иън Ръш. В Ливърпул знаеха, че удрят златна мина с подписването на 11-ката си, но как успяха те да го доразвият, за да го превърнат в този звяр, който гледам днес на терена.

Атакуващият футболист имаше слаб първи престой на Острова, но сега по всичко личи, че си е взел поука и грабва втория си шанс с две ръце. Спокоен, земен, усмихнат човек, който просто не спира да вкарва. Той има желание да се развива още, отношението му към тренировъчния процес е напълно сериозно.

Голяма роля за развитието на футболиста има и Юрген Клоп. Воденият от него тим на Борусия Дортмунд през 2013 година играе срещу Салах и Базел в приятелска среща, а по-късно германецът споделя в интервю:

"Не знаехме какво е това момче. Всички се гледахме и си казвахме: Какво по д*волите беше това?"

Салах обаче първо е бил следен изкъсо от хора на Ливърпул. Те са гледали негови мачове в Рома и когато са били сигурни, че той ще донесе слава на тима, се обърнали и към ръководството:

"Този играч ще вкарва голове, доверете ни се!"

Феновете на тима пък не спират да мечтаят. Мечтаят за още играчи като Салах, които Клоп ще може да доведе на "Анфийлд", за да се върнат най-славните моменти в историята на Ливърпул. А със Салах в "червено" за мърсисайдските фенове няма граници. А най-доброто тепърва предстои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички