Известен съдия призова да се премахнат засадите от ВАР


Известен съдия призова да се премахнат засадите от ВАР

279 0

Бившият най-добър британски съдия Марк Клатенбърг призова за промени в системата за видео арбитраж. Според него трябва да бъде премахната от вземането на решения при засадите.

"Вярвам, че е време да премахнем решенията за засадите от процеса на ВАР. Вълнението и духът на играта са в опасност от прецизността на технологията ВАР, когато става дума за засадите. Така че защо да не се върнем към асистент реферите, които вдигат флага за засада и да се придържаме към техните решения?", написа той в рубриката си за Daily Mail.

"Не вярвам в промяната на законите на засадата. Така че или приемаме, че засадата е факт, какъвто е, и се научаваме да живееш с малките разлики, или го правим преценка на официалните лица на терена и приемаме грешките, които ще се случат. Последното ще премахне дебата за "раменните" засади и ще позволи на играчи и фенове да празнуват головете по-освободено без страх минимална засада да го отмени. Това, което не можем да имаме е "марж за грешка" при засадата - колко далеч ще стигнем?", допълни той, като даде за добър пример за ВАР отсъждането за гола на Ливърпул срещу Уувс. Съдията Антъни Тейлър предположи, че Адам Лалана е играл с ръка преди Садио Мане да вкара. Но повторенията ясно показаха, че халфът използва своето рамо и решението на терена беше правилно преразгледано. Вижте една от най-спорните ситуации в последните дни.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


"Искам да видя Гуардиола да тренира Роналдо в Юве" - историята на Стефано Белтраме

ЦСКА изглежда направи трансферен удар, привличайки италианеца Стефано Белтраме от Ювентус. Талантливият...

Реклама
Реклама