Искат да го изгонят от Ливърпул, но какво казва статистиката? Клоп vs Фъргюсън


Искат да го изгонят от Ливърпул, но какво казва статистиката? Клоп vs Фъргюсън
Снимка: Sportlive.bg

4527 0

Ливърпул отдавна не е отборът, който феновете му бяха свикнали да го виждат през миналия век - факт! Ливърпул не е печелил титлата от повече от две десетилетия - факт! Юрген Клоп бе назначен, за да върне славните мигове на Ливърпул - факт!

На 8 октомври 2015 година Ливърпул назначава Юрген Клоп за мениджър на тима, като очакванията на феновете са огромни предвид историята на немския специалист в Борусия Дортмунд. Още в първата си кампания начело на мърсисайдци той извежда тима до два финала - за Купа на Лигата, загубен от Манчестър Сити с дузпи и за Лига Европа, който 18-кратните шампиони на Англия губят от Севиля.

От тогава обаче настъпва суша на "Анфийлд" и през миналата кампания тимът отпада от всички надпревари, а с началото на този сезон започна и негодуванието на феновете. В социалната мрежа Twitter дори се появи акаунт, който е за поддръжници на идеята Клоп да бъде изгонен от Ливърпул - една от най-безумните идеи, които феновете на тима са имали през последните години. И защо? Понеже Брендън Роджърс и Рафаел Бенитес имали по-добри показатели от немския специалист след първите 50 или 100 мача, в които водят клуба.

Е, истината е, че и на най-добрите понякога им трябва време. Най-доброто доказателство за това е легендарният сър Алекс Фъргюсън, който води най-големия съперник на Ливърпул Манчестър Юнайтед в продължение на 27 години и печели всичко възможно по няколко пъти.

Кратка справка с историята показва обаче, че мениджърът на мърсисайдци в първите си 51 мача начело на тима има успеваемост от 48,92%, докато легендарният шотландец може да се "похвали" с 43,13% победи в първите си 51 мача начело на "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички