Има ли реален шанс Челси да загуби "спечелената" титла?


Има ли реален шанс Челси да загуби "спечелената" титла?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1412 0

През по-голямата част от сезона в английската Висша лига Челси изглеждаше като сигурен нов шампион, след като от октомври насам воденият от Антонио Конте тим заигра в схема 3-4-3 и опустоши конкуренцията в челото. В последните си 5 мача обаче лондончани допуснаха две поражения, едното от които беше изключително изненадващо - от Кристъл Палас на "Стамфорд Бридж".

В същото време Тотнъм е в страхотна форма в първенството и в момента е на 7 точки от върха, но и с мач по-малко от Челси. Това води и до логичния въпрос - има ли интрига за титлата в Англия?

Въпреки че определено в момента е по-интересно, отколкото преди около месец, трудно може да настъпи промяна на върха, освен ако Челси не изпадне в дълбока криза - нещо, което е слабо вероятно, най-вече заради опита на селекцията, както и заради отличната работа на Антонио Конте. Той е изключителен във формат "първенство", което доказа и в Ювентус, а до момента след всяка загуба през сезона отборът реагира категорично.

От двата отбора Тотнъм има далеч по-тежка програма, като до края на сезона възпитаниците на Маурисио Почетино трябва да се изправят срещу шампиона Лестър (гост), Манчестър Юнайтед (домакин) и големия съперник Арсенал (домакин). "Шпорите" имат още едно интересно гостуване (Уест Хям), а още тази вечер Кейн и компания се изправят срещу Кристъл Палас - отборът, който победи в последния месец и Челси, и Ливърпул, и то като гост.

Най-тежкият мач на "сините" до края на сезона пък се очертава да е гостуването на Евертън. Останалите съперници са напълно преодолими, а два от тях дори са в зоната на изпадащите.

Програмата на Челси:

30.04 Евертън (гост)

08.05 Мидълзбро (домакин)

12.05 Уест Бромич (гост)

15.05 Уотфорд (домакин)

21.05 Съндърланд (домакин)

Програмата на Тотнъм:

26.04 Кристъл Палас (гост)

30.04 Арсенал (домакин)

05.05 Уест Хям (гост)

14.05 Манчестър Юнайтед (домакин)

18.05 Лестър (гост)

21.05 Хъл Сити (гост)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички