Играчът, който получава £20 млн. на година, за да... вкара 3 гола?


Играчът, който получава £20 млн. на година, за да... вкара 3 гола?
Снимка: Getty Images/Guliver

8886 0

На 22 януари 2018 година, броени дни преди затварянето на зимния трансферен прозорец на Острова, ръководството на Манчестър Юнайтед съобщи колосална сделка с Арсенал, включваща голямата звезда на "артилеристите" Алексис Санчес и полузащитника на "червените дяволи" Хенрих Мхитарян. С пристигането си на "Олд Трафорд" чилиецът автоматично се превърна в най-скъпо заплатения футболист в Англия.

Осем месеца по-късно сумата, която чилийският стрелец е прибрал за този период, надхвърля завидните 13 млн. паунда, а отбелязаните попадения на сметката му са...точно три. Определено бившият играч на Барселона все още не успява да принесе впечатляващата си игра от Лондон в Манчестър, въпреки че пътят с кола не отнема повече от четири часа.

Въпросът, който си задава всеки привърженик на "червените дяволи", е това ли е всичко, което може да предложи Алексис на "Олд Трафорд"? Чилиецът имаше достатъчно време да се адаптира към играта на Юнайтед, имайки предвид, че преди това бе прекарал четири години на Острова в състава на "артилеристите".

Санчес едва ли може да се сети за друг подобен случай, в който да е изпадал в подобна "дупка". Нападателят прекара три успешни години на "Камп Ноу", въпреки огромната конкуренция в тима на каталунците. Той предпочете да продължи своята кариера извън Каталуния, за да търси развитие и да се превърне в основна фигура за друг колосален клуб.

Така и стана. Преминавайки на "Емирейтс", Санчес, без да се бави особено, се превърна в ключова фигура за отбора на Арсен Венгер, а в редица мачове бе и големия герой за отбора, измъквайки ги от тежки ситуации. През зимата на 2017 година обаче чилиецът тръгна в търсене на нови предизвикателства, след като трофеите рядко стигаха до Северен Лондон. 

Кариерата на Санчес "зацикли", а осем месеца след преминаването му на "Олд Трафорд", трите отбелязани гола могат да притеснят и най-отявлените му фенове. Статистика, която определено не приляга на играч от класата на Алексис. Но къде се крие причината за проблемния старт на Санчес в Манчестър?

Хосе Сулантай - който беше треньор на Санчес в националния отбор на Чили до 20 г., достигнал трето място на Световното през 2007 г. - изрази мнение, че тактиката на Моуриньо въобще не е подходяща за такъв тип футболист.
"Забелязвам, че той е разбалансиран и доста негативен", коментира Сулантай относно звездата на чилийския футбол. "Ще му е трудно да се завърне към високото си ниво, ако продължава така. И никак не помага дефанзивният подход на Моуриньо, базиран на дълги топки, които изцяло пропускат зоната на Алексис. Това би трябвало да го притеснява. Дано картината се промени".

Интересно изказване на Хосе Сулантай относно представянето на Санчес предизвика широк отзвук в медиите. Сулантай бетреньор на Санчес в националния отбор на Чили до 20 г., достигнал трето място на Световното първенство през 2007 година.

"Забелязвам, че Санчес играе небалансирано и доста негативно. Ще му е трудно да се завърне към високото си ниво, ако продължава така. И никак не помага дефанзивният подход на Моуриньо, базиран на дълги топки, които изцяло пропускат зоната на Алексис. Това би трябвало да го притеснява", сподели чилиецът.

Една от причините, криеща се зад слабата игра на Санчес, определено може да се окаже мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо. Португалецът се намира в тежка ситуация през последните седмици, като на няколко пъти влезе в остри конфронтации със своите играчи.

Играта на Юнайтед очевидно не върви, но по-лошата новина за "червените" привърженици са обтегнатите отношения между треньор и играчи. И докато не се смени треньорското ръководство, може би никога няма да потръгне играта на чилиеца.

Има ли какво повече да предложи нападателят на Манчестър Юнайтед? В интерес на истината Санчес играе на същото ниво, на което бе и при пристигането си на "Олд Трафорд". А когато си на 30 години, обикновено не се очаква подобрение във формата на футболистите - От тук нататък пътят сякаш е само надолу.

Договорът на играча изтича след четири години, когато чилиецът ще бъде на 34 години - възраст, на която не можеш да очакваш попадения във всеки мач. Но за сметка на това чилиецът може да е спокоен - той ще продължава да взима най-високата футболна заплата на Острова, а головете...головете не са важни.

Статията е направена по материал на Goal.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички