Ибрахимович ли е най-добрият свободен трансфер в Англия в историята?


Ибрахимович ли е най-добрият свободен трансфер в Англия в историята?
Снимка: Guliver/GettyImages

1269 0

Златан Ибрахимович е новата звезда на Манчестър Юнайтед и без съмнение е трансферът на лято 2016, защото Жозе Моуриньо го привлече "безплатно" като свободен агент.

Специалния определено има нюх за подобни сделки и това не е първият случай, който привлича утвърдено име без трансферна сума и след това обира лаврите. Официалният сайт на "червените дяволи" отчита факта, че Моуриньо по същия начин придоби правата на Михаел Балак, докато беше в Челси, а след това германецът спечели титлата и две купи на Англия.

В близкото минало Висшата лига бе напълно втрещена, когато знаменитият бранител Сол Кембъл смени Тотнъм с Арсенал, а след това стана два пъти шампион и бе ключова фигура в състава на "Непобедимите" през 2003/04.

По-далеч в историята Висшата лига помни великани като Рууд Гулит и Джанлука Виали, които пристигнаха в Челси, или пък втория престой на Юрген Клинсман в Тотнъм, също осъществен като 'свободен трансфер'.

Иначе по-скорошни преминавания без пари извършиха Бакари Саня в Манчестър Сити, Естебан Камбиасо в Лестър, Демба Ба в Нюкасъл и Джеймс Милнър в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички