И Люнгберг не помогна - Арсенал с шести пореден мач без победа


И Люнгберг не помогна - Арсенал с шести пореден мач без победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1370 0

Арсенал не успя да стигне до победата и с новия си треньор Фреди Люнгберг начело. "Топчиите" завършиха наравно 2:2 с опашкаря Норич и вече имат 6 поредни мача без победа в английската Висша лига.

Днес лондончани бяха спасени и от по-лош резултат от своята звезда Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара и двете попадения за Арсенал. За Норич точни бяха Теему Пуки и Тод Кентуел. "Артилеристите" остават на осмо място в класирането, докато днешният им съперник е на предпоследната, 19-а позиция.

Норич откри резултата в 21' след удар на Пуки от границата на наказателното поле. В ситуацията на финландеца помогна и късметът, тъй като топката рикошира в тяло на бранител на гостите. Арсенал изравни 8 минути по-късно от дузпа, която бе изпълнена два пъти. Единадесетметровият наказателен удар бе свирен за нарушение срещу Шкодран Мустафи. Първо, Обаменяг изпълни дузпата, но Тим Крул спаси. Оказа се обаче, че преди габонецът да стреля, играчи и на двата тима са навлезли в наказателното поле. След консултация с ВАР, дузпата беше пребита и този път Обамеянг реализира за 1:1.

В последната минута на първото полувреме Норич отново излезе напред в резултата, след като Тод Кентуел завърши успешно чудесна контраатака на своя тим. С диагонален удар той направи безпомощен направилия добър мач Бернд Лено. Обамеянг донесе точката на "топчиите" в 57-ата минута, след като бе най-съобразителен в наказателното поле след корнер. До края на мача Норич беше по-настоятелен, но Лено беше непоклатим и запази точката за гостуващия тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички