Хъл и Суонси с важни победи в битката за оцеляване


Хъл и Суонси с важни победи в битката за оцеляване
Снимка: Getty Images/Gulliver

1181 0

Отборите на Хъл и Суонзи продължиха ожесточената битка помежду си за оцеляване във Висшата лига, след като победиха съответно Уотфорд и Стоук Сити в срещи от 34-ия кръг на първенството.

„Тигрите“ показаха страхотен характер пред родна публика и успяха да се наложат с 2:0 над Уотфорд, въпреки че останаха с човек по-малко още в 25-та минута, когато нападателят Омар Ниасе получи директен червен картон. Възпитаниците на Марко Силва все пак стигнаха до успеха с попадения на Лазар Маркович и Сам Клъкас в средата на второто полувреме и остават точно над чертата на изпадащите с 33 точки.

Суонзи не позволи да изостане в битката и взе домакинството си на Стоук също с 2:0. Централният нападател на „лебедите“ Фернандо Йоренте откри резултата още в 10-та минута, а изходът от двубоя бе решен само в рамките на две минути в средата на втората част. В 69-та минута Марко Арнаутович изпусна дузпа за Стоук, а веднага след това Том Керъл отбеляза втори гол за уелския тим.

По този начин Суонзи остава на 18-та позиция с актив от 31 точки. В останалите два мача от този следобед Борнемут разби Мидълзбро с 4:0 у дома, а Уест Хем и Евертън направиха нулево равенство на Олимпийския стадион в Лондон.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички