Хейтъри, замълчете - Моуриньо ще се завърне!


Хейтъри, замълчете - Моуриньо ще се завърне!
Снимка: Guliver/GettyImages

4488 0

Жозе Моуриньо е най-харизматичният, най-скандалният и определено най-успешният треньор в света през последните 15 години. Португалецът е спечелил 7 шампионски титли в 4 различни първенства от 2002 година насам и два пъти е вдигал трофея в Шампионска лига през 2004 г. с Порто и през 2010 г. с Интер.

Португалският специалист впечатли цяла Европа през 2004 година, когато спечели Шампионска лига с Порто, а година по-рано бе вдигнал и Купата на УЕФА със същия отбор. Последваха страхотни сезони, титли, купи и рекорди в Челси, Интер, Реал Мадрид и отново Челси, за да се стигне до може би най-логичното - да замени сър Алекс!

Моуриньо не се радва на най-добрия старт на кариерата си в емблематичния за футбола отбор на Манчестър Юнайтед, но това не бива да залъгва феновете. Да не забравяме, че след напускането на Великия Сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2013 г., отборът изпадна в тотална криза и следващите мениджъри - Дейвид Мойс и Луис Ван Гаал, донесоха само разочарование за феновете. На Специалния му трябва повече от един сезон, за да оправи кашите, забъркани от предшествениците му. В първия си сезон в Реал той загуби с 0:5 от Барселона, беше определен за некадърник и много журналисти и фенове поискаха оставката му, но през следващия сезон той победи феноменалния тогава отбор на Гуардиола и взе титлата. Да, Моуриньо не спечели Шампионска лига с Реал Мадрид, за което критиците му често напомнят, но там той изгради страхотен отбор, който взе трофея само 12 месеца след напускането му.

Любопитното и това, на което искам да наблегна, е, че ВИНАГИ вторите сезони на Моуриньо в нов отбор са много по-добри.

Във втория си пълен сезон с Порто той спечели Шампионска лига.

Във втория си пълен сезон в първия период начело на Челси спечели титлата с рекорден брой точки - 91.

Във втория си пълен сезон в Интер спечели Шампионска лига и втора титла на Италия.

Във втория си пълен сезон в Реал Мадрид спечели титлата след тригодишен терор на хегемона Барселона на Гуардиола.

Във втория си пълен сезон във втория период в Челси донесе титлата на "Стамфорд Бридж" след петгодишна липса на този трофей.

Когато Фъргюсън обяви, че се оттегля от професията, именно Моуриньо бе името, което бе най-спрягано за заместник на шотландеца. Самият Сър не крие симпатиите си към португалеца и двамата, дори като съперници през годините, демонстрираха приятелски отношения.

Така наречените "футболни капацитети", страдащи от КЪСА ПАМЕТ, дълги години повтаряха, че именно Моуриньо е най-подходящият заместник за Фъргюсън в дългогодишен аспект. Сега същите тези искат да бъде уволнен в средата на първия си сезон. Искам да попитам тези смешници дали знаят какви са резултатите на Алекс Фъргюсън в първите му няколко сезона в Манчестър Юнайтед? Ясно е, че в съвременния футбол няма кой да даде толкова време на Моуриньо, но нека му дадат втори сезон, за да им затвори устите.

Жозе Моуриньо може и да не успее да завърши в топ 4 през този сезон, нещо, което не му се е случвало НИКОГА в кариерата, но съм сигурен, че през следващия ще се завърне като ШАМПИОН. Той е от този тип животни, които са най-силни, когато са ранени. Доказа го в Реал Мадрид, ще го докаже и сега.

Автор: Александър Коларов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички