Хари Магуайър по нищо не отстъпва на "скалата" Ван Дайк (СТАТИСТИКА)


Хари Магуайър по нищо не отстъпва на "скалата" Ван Дайк (СТАТИСТИКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3392 0

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк изигра отличен сезон в Англия и помогна на "червените" да спечелят Шампионска лига. Бранителят струва на тима 75 милиона паунда, но за 18 месеца напълно оправда средствата вложени в сделката със Саутхямптън.

Статистиката обаче показва, че има още един играч, който направи великолепен сезон на Острова, но никой не обърна внимание. Хари Магуайър направи страхотно впечатление с изявите си за Лестър и е напълно логично, че грандовете от Манчестър имат интерес към него.

През миналия сезон английският национал има 195 отнети топки срещу 193 за Ван Дайк. Магуайър спечели и повече въздушни двубои - 78,1% срещу 74,9%. И двамата пък вкараха по 3 гола и имат средно по един чист шпагат на мач в Англия.

Холандецът все пак води при спечелените дуели - 76,3% срещу 72,7, успеваемост на паса - 89,7% срещу 85,6%, като също така Ван Дайк не е бил преодоляван от противников играч.

След края на сезона Ван Дайк доказа, че Ливърпул е тимът, в който иска да продължи да се развива. Как го направи вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички