Гуардиола разясни ситуацията около Стърлинг и защо не подписва нов договор


Гуардиола разясни ситуацията около Стърлинг и защо не подписва нов договор
Снимка: Guliver/GettyImages

1285 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола иска футболистът на "гражданите" Рахийм Стърлинг да удължи своя престой на "Етихад", подписвайки нов договор. 23-годишният англичанин пропусна мачовете на националния отбор срещу Испания и Швейцария поради лека травма на гърба, но е готов да се завърне в редиците на шампионите за домакинството на Фулъм.

Настоящият контракт на полузащитника изтича през 2020 година, а разговорите за нова сделка бяха спрени по желание на играча, който поиска да се концентрира върху изявите си с екипа на "Трите лъва" на Мондиала в Русия. Преговорите между футболист и ръководството на "небесносините" отново са в ход.

"Известно е на всички, че сме удовлетворени от него и искаме той да продължи да бъде наш футболист. Клубът ме попита какво мисля по въпроса, но финалното решение ще бъде взето между ръководството и агента на Рахийм. Понякога тези преговори за нов договор отнемат време, но е важно Стърлинг да знае, че ние ценим неговите качества и желаем той да остане.

Според информации младият играч иска повишение на заплатата със 100 000 паунда, като сегашното възнаграждение на Стърлинг възлиза на 175 000 паунда. Ако това се случи, той ще се превърне във вторият най-скъпоплатен футболист на "гражданите" след Кевин де Бройне, чиято седмична заплата в момента е на стойност 280 000 паунда. Гуардиола говори и за контузията на белгиеца и изрази надежда, че срещи от Висшата лига могат да се играят в чужбина подобно на инициативата, която подемат испанските клубове в САЩ.

ЗВЕЗДА НА СИТИ ПОСОЧИ КЪДЕ ИСКА ДА ЗАВЪРШИ КАРИЕРАТА СИ

"Възстановяването на Кевин върви по план, очаквам той да се завърне до края на календарната година. Относно мача на Жирона и Барселона в Маями, ако има големи приходи, вярвам, че и други първенства ще прибегнат до подобни срещи. Футболът е спорт, но и бизнес. Ако инициативата бъде успешна, в бъдеще ще видим повече мачове от първенствата в чужбина".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички