Гуардиола разкри дали ще привлече Маркизио


Гуардиола разкри дали ще привлече Маркизио
Снимка: Guliver/GettyImages

1021 0

Манчестър Сити не проявява интерес към полузащитника Клаудио Маркизио, заяви мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола. Маркизио тази седмица разтрогна договора си с Ювентус и стана свободен агент.

"Искам да поздравя Клаудио за забележителната му кариера. Той проведе чудесен период в Ювентус и Италия. Ние не се интересуваме от него, тъй като съставът ни вече е сформиран", заяви Гуардиола, цитиран от "Manchester Evening News".

Вчера стана ясно, че халфът на "гражданите" Кевин де Бройне ще отсъства от терена около три месеца и британската преса прогнозира, че Гуардиола в тази връзка може да насочи вниманието си към Маркизио. Интерес към опитния италиански футболист проявяват Пари Сен Жермен и отбори от Китай.

Маркизио е юноша на Ювентус и игра за първия тим от 2005 г. През 2016 г. скъса връзки в коляното и възстановяването му продължи дълго време, а след това се появяваше рядко в игра. С фланелката на Юве той изигра общо 389 мача, в които реализира 37 гола. Стана шампион на Италия седем пъти, четири пъти спечели Копа Италия и три пъти Суперкупата на страната, два пъти стига до финала на Шампионската лига. Халфът проведе цялата си кариера в Ювентус, с изключение на кратък период, в който бе преотстъпен на Емполи за един сезон. За националния отбор на Италия Маркизио взе участие в 55 мача и вкара 5 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички