Гуардиола има само едно желание преди да настъпи месецът на истината


Гуардиола има само едно желание преди да настъпи месецът на истината
Снимка: Guliver/GettyImages

1721 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола има една искрена молба към футболните богове в навечерието на паузата за мачове на националните отбори - всички футболисти да се върнат здрави и в кондиция за предстоящите тежки битки за "гражданите".

Както е известно, английският шампион вече спечели Купата на Лигата, но се бори на още три фронта - английската Висша лига, Шампионска лига и ФА къп. До момента нито един отбор не е печелил и 4-те основни трофея в историята си, а за целта Гуардиола се нужда от абсолютно всички футболисти в първия отбор, защото следва тежък месец април (7 мача за 24 дни).

"Моля се, моля се, че играчите ми да се завърнат здрави. Те имат ангажимент с националните си отбори, където трябва да се забавляват и да дадат всичко от себе си, за да впечатлят треньора си, но искам те да се завърнат в оптимална форма и кондиция. Може би, те ще играят и ще реализират три гола, без да губят ритъм, кой знае? Просто ги искам здрави", сподели Гуардиола и разкри какво ще правят основните футболисти, които няма да играят за националните си отбори. 

"Серхио, Давид Силва и Аймерик Лапорт и още няколко футболисти ще си вземат почивка. Ще им бъде изготвена тренировъчна програма, която да изпълняват всеки ден по-малко и след това седмица, в която ще тренират по обичаен начин преди двубоя с Фулъм", коментира испанският мениджър. Междувременно Гуардиола коментира и скандалния начин, по който Сити се класира на полуфинал за ФА къп (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички