Гуардиола е категоричен: Преди Агуеро само вкарваше голове


Гуардиола е категоричен: Преди Агуеро само вкарваше голове
Снимка: .

1179 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е категоричен, че Серхио Агуеро е показал и други аспекти на играта си през настоящия сезон, а и като цяло откакто испанецът акостира на "Етихад" преди година и половина.

"Смятам, че качествата, с които Агуеро е разполагал и преди, са си същите. Може би сега играем повече с него и не само в завършващата фаза. Преди Серхио просто вкарваше. Сега, когато имаме хора като Джон Стоунс, Нико Отаменди, Фернандиньо и Яя Туре с топката, ние знаем къде се намира той и това ни помага да го включим", сподели бившият треньор на Барселона.

В същото време той вярва, че една от причините Агуеро да играе толкова добре е партньорството му с детето чудо на бразилския футбол - Габриел Жезуш.

"В момента разполагам с петима нападатели, на които вярвам. Нямам никакви съмнения в качествата на Жезус, в неговото влияние, откакто играе за нас. Радвам се за него. Той помага на Серхио да вкарва голове, да участва в нашите преса и динамика. Дава ни доста неща, които може би нямахме преди. Затова е толкова важен.

Основното е неговата възраст. Той е толкова млад и е „деветка” от Бразилия. Тренира всеки ден и се бори във всеки мач. Вижда се, че има желанието да стане наистина добър играч в света на футбола", сподели още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички