Гуардиола: Сари се нуждае от време и вяра от страна на собствениците

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, е на мнение, че Маурицио Сари се нуждае от време и вяра от страна на собствениците на Челси, за да постигне желаните резултати. Испанецът направи това изявление след разгрома на неговия отбор над "сините" с 6:0 през уикенда.

"Хората не осъзнават колко трудно е това. Казвал съм го много пъти - моята първа година също бе трудна. В някои моменти играехме добър футбол, но не бяхме постоянни. Затова е нужно време. Зависи от вярата на собствениците към мениджъра и хората, които са в ръководството. Те наистина трябва да повярват в това", смята Гуардиола.

"Синият Титаник" във футбола, който бавно потъва

През 2003 година руски магнат закупува контролния пакет акции на английски клуб от Лондон. Неговото име е Роман Абрамович, а отборът - футболен к...

Испанецът подчерта и доверието, което получава от страна на собствениците на Манчестър Сити: "Когато нещата не вървят добре, ние се опитваме да намерим решение. Той (собственикът на Манчестър Сити) не ме определя за добър, когато печеля, и за слаб, когато губя. Това е причината, заради която се наслаждавам на своя период тук."

По отношение на липсата на поздрав между него и Сари след края на мача, Гуардиола обясни: "Говорих с Джанфранко Дзола. Маурицио Сари не ме видя. Намирам се в добри взаимоотношения с него и това не е особен проблем за мен."

Манчестър и "новият Фъргюсън" - следва продължение

Едва ли някой би оспорил коя треньорска фигура е най-влиятелната в историята на Висшата лига. Сър Алекс Фюргюсън остави зад себе си диря, която щ...

Маурицио Сари също даде обяснение, защо не е поздравил мениджърът на "небесносините". Какво каза италианецът - вижте тук.

Още по темата

Please select answer!