Гуардиола: Няма да е трагедия, ако не спечелим Шампионска лига


Гуардиола: Няма да е трагедия, ако не спечелим Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1666 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обяви, че той и играчите му ще направят всичко възможно да спечелят Шампионска лига през този сезон, но няма да бъде трагедия, ако не успеят да го сторят. Манчестър Сити посреща Динамо (Загреб) във вторник от 22:00 часа българско време.

Испанският специалист се представя страхотно начело на "гражданите", откакто пое тима през 2016-та година, като през последните два сезона спечели титлата в Англия с рекорден брой точки. Но представянето в Шампионска лига е разочароващо - две отпадания на четвъртфинал и едно на осминафинал.

"От първата ми пресконференция в Манчестър всички ми казват, че съм тук, за да спечеля Шампионска лига. Разговарях няколко пъти с президента Халдун и те не са ми казвали такова нещо. Те ми казаха, че съм тук, за да продължа един проект, да се опитам да развия стила на игра и да видим докъде можем да стигнем", коментира Гуардиола на днешната си пресконференция преди двубоя с Динамо Загреб утре.

"Логично е следващата стъпка да бъде да станем шампиони на Европа, но понякога това е невъзможно. Разбира се, че искаме да спечелим турнира, но ако не се случи, това няма да промени живота ми. Няма да мисля всеки ден през следващите 10 месеца за това и да си мисля, че ще бъде трагедия в живота ми, ако не се случи", допълни той. А къде ще работи специалистът след престоя си в английския клуб вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички