Гуардиола: Напрежението ще повлияе на играчите на Ливърпул


Гуардиола: Напрежението ще повлияе на играчите на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1589 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че Ливърпул не се поддава на напрежението, което действащият шампион оказва на мърсисайдци в последните няколко мача. "Гражданите" се изкачиха на върха във Висшата лига по голова разлика, след като победиха градския съперник на "червените" Евертън в сряда, а само седмица по-рано тима на Юрген Клоп можеше да поведе със седем точки на своя конкурент, но направи две последователни равенства с Лестър и Уест Хям.

Ливърпул има мач в аванс, но инерцията определено е в състава на Гуардиола. Мениджърът определи предстоящия сблъсък с Челси на "Етихад" в неделя като финал за неговия отбор, докато ден по-рано мърсисайдци приемат у дома Борнемут. "Утре те играят преди нас, така че очаквам нещата да се променят. Ливърпул е невероятен, не смятам, че Клоп, Ван Дайк, Фирмино, Салах и Мане се поддават на напрежението. Те играят много добър футбол и се опитват да спечелят своите мачове и съм на мнение, че те ще са в битката за титлата до последно, така че ние трябва да сторим същото и да печелим своите двубои", заяви Пеп.

Наставникът ще може да разчита за дербито с Челси на бившия играч на "сините" Кевин де Бройне, който остана на резервната скамейка при визитата на "Гудисън Парк". Белгийският национал се появи все пак на терена в заключителните минути на срещата, когато асистира на Габриел Жезус за втория гол на Сити в мача, но Гуардиола настоява, че трябва да бъде внимателен към своя футболист, след като през сезона той на два пъти имаше контузии в коляното. "Има моменти, в които съотборниците са в по-добра форма, във футбола това, което си направил преди, трябва да направиш и за в бъдеще. Опитваме се да контролираме играчите. Той взе участие в последните два, в двубоя с Евертън само няколко. Искам той да бъде готов за тежкия мач с Челси. Той излезе на терена за пет минути и бе невероятен. Искам той да поддържа това ниво, не мога да позволя той да играе всеки мач след подобни контузии“, добави треньорът.

Междувременно една от легендите на Ливърпул сподели мнение, че двама от играчите на "червените" нямат място на "Анфийлд". Повече подробности - вижте тук.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички