Гуардиола: Манчестър Сити е отборът на десетилетието в Англия


Гуардиола: Манчестър Сити е отборът на десетилетието в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1180 0

Манчестър Сити е отборът на десетилетието в Англия, защото нито един клуб не е спечелил повече трофеи, точки или е отбелязал повече голове за този период. Това заяви мениджърът на тима Хосеп Гуардиола. "Гражданите" изиграха 381 мача във Висшата лига, от които спечелиха 818 точки - със 71 повече от втория Манчестър Юнайтед. Сити отбеляза 845 гола за същия период и мачове, което е със 130 повече от Челси и Ливърпул. "Небесносините" спечелиха 10 домашни трофея, включително четири шампионски титли.

"Мисля, че за последното десетилетие ние бяхме най-добрия отбор, що се отнася до спечелени точки, отбелязани голове, всичко, дори титли. Така че, поздравления за Манчестър Сити", заяви Гуардиола пред репортери.

"Поздравления за всички, които работят тук. Те спорят с големи клубове, тук, в Англия, с по-богата история. За последните 10 години ние сме част от тях и това е невероятно", допълни испанецът, който не пропусна да благодари и на собствениците от "Abu Dhabi United Group". А колко време смята да остане в Сити специалистът вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички