Гуардиола: Коледните мачове са истинско бедствие за играчите


Гуардиола: Коледните мачове са истинско бедствие за играчите
Снимка: Gulliver/GettyImages

1069 0

"Ако твърдите, че технически Коледният цикъл мачове е нещо хубаво за играчите от физическа гледна точка - не, не е така. Той е истинско бедствие", обяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди днешната среща с Уотфорд.

Само преди два дни "гражданите" изгубиха двама основни играчи заради контузии в двубоя с Кристъл Палас - Габриел Жезус и Кевин де Бройне. Според Гуардила сгъстеният цикъл мачове по Коледа се отразява негативно на играчите от физическа гледна точка.

"Питайте ФА за това. Такава е традицията и ние трябва да се приспособим. Понякога имаш три дни за възстановяване, понякога четири, а понякога два. За всички е едно и също. Миналия сезон имахме по-малко време между мачовете от този, може би следващия ще имаме малко повече. Нещата са такива, каквито са. Аз мога да дам своето мнение, но вярвате ли, че това ще промени нещо. Няма начин", коментира Гуардиола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички