Гуардиола: "Етихад" не е крепост и не плаши съперниците ни


Гуардиола: "Етихад" не е крепост и не плаши съперниците ни
Снимка: Guliver/GettyImages

986 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е на мнение, че отборът му все още не е успял да направи от "Етихад" непристъпна крепост. "Гражданите" спечелиха 39 от последните си 44 срещи у дома и се надяват да подобрят тази статистика в неделя, когато посрещат Уулвърхемптън. Гуардиола обаче не изпитва чувството, че тази статистика предизвиква трепет и страх в отборите, които са гости.

"Дали се е удало на Сити да превърне "Етихад" в крепост? Моето чувство е, че не. Не мога да си представя, как преди мач отборите не мислят: "Ние можем да го направим". Познавам други треньори и какви бойци са. Те се опитват да въодушевят своите играчи и им казват: "Ние можем да го направим."

"След това играчите чувстват, че мога да излязат и да проведат добър мач. Понякога не побеждаваме, но когато го правим, това се случва, защото сме работили добре, а не защото са се изплашили от нас", обясни Гуардиола, цитиран от Sky Sports.

Междувременно Гуардиола засипа с похвали спряган за треньорския пост в Барселона, като дори обиди Юрген Клоп (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички