Гладиаторски битки чакат Юнайтед по пътя му към ШЛ


Гладиаторски битки чакат Юнайтед по пътя му към ШЛ
Снимка: Getty imaes/Gulliver

1720 0

С отпадането си на „Олд Трафорд” от Арсенал за ФА Къп с 1:2, на Манчестър Юнайтед не му остава друго освен да се концентрира в битката за четворката в Премиър Лийг.

"Дейли Мейл" прави разборка на трудния път пред Луис ван Гаал, който получи сериозен картбланш от привържениците на „червените дяволи” . Те не се надяваха на отличия този сезон, но класирането в топ 4, даващо право на участие в Шампионската лига бе цел, заради която клубът инвестира сериозно в трансфери през миналото лято.

Проблемът е, че Манчестър Юнайтед няма победа над отбор от горната половина на таблицата след домакинския успех над Ливърпул през декември.

За да стане задачата им още по-трудна, докрая на сезона те ще се изправят срещу 5 отбора от топ 6, като в следващите си пет мача те ще срещнат 4 от тях.

Луис ван Гаал знае, че не може да си позволи грешка с Ливърпул, които са на точка пред „червените дяволи”, както и изоставащия на две точки Тотнъм.

Статистиката обаче не е в полза на холандеца в двубоите му с тимове от топ 6. Шокиращата победа срещу Арсенал и лекият успех над Ливърпул са единствените положителни резултати.

Победата на „артилеристите” за ФА Къп показва, че те ще търсят реванш и в първенството. След като отстъпи на „Олд Трафорд” пък Ливърпул не познава вкуса на загубата в Лигата.

Това означава, че в оставащите 10 срещи до края на сезона тимът на ван Гаал ще трябва да покаже значително по-добър футбол, ако иска спечели квота за Шампионската лига.

Какви мачове предстоят на Юнайтед:

Тотнъм (домакини) - неделя, 15 март

Есента двататима завършиха 0:0 на „Уайт Харт Лейн”. От тогава насам обаче Хари Кейн не спира да бележи за „шпорите”. Тимът от Северен Лондон също иска да атакува топ 4 и се очертава като сериозно препядствие пред Юнайтед, който няма да може да разчита на получилия червен картон срещу Арсенал Анхел ди Мария.

Ливърпул (гост) - неделя, 22 март

Нов тежък мач срещу пряк противник, който не е губил в последните си 11 мача.

Астън Вила (домакин) - събота, 4 април

Преди месец феновете на тима нямаше да се съмняват в леката победа, но Тим Шърууд възроди Астън Вила, а отборът записа 2 поредни победи във всички надпревари.

Манчестър Сити (домакин) - неделя, 12 април

Юнайтед загуби с 1:0 от градския съперник на „Етихад”. „Гражданите” определено не са в най-добрата си форма, но амбициите им да защитят шампионската титла още горят.

Челси (гост) - събота, 18 април

Срещу лидера в класирането и далеч от дома, ван Гаал не може да разчита дори на равенство.

Евертън (гост) - неделя, 26 април

Отборът от Ливърпул демонстрира непостоянни игри този сезон, но „Гудисън парк” по традиция е негостоприемен терен, а Юнайтед добре знаят това.

Уест Бромич (домакин) - събота, 2 май

Вероятно най-лесният мач от програмата. Тони Пулис обаче едва ли ще допусне без бой тимът му да изпадне от елита.

Кристъл Палас (гост) - събота, 9 май

Тимът на Алън Пардю е костелив орех на своя „Селхърст парк”. Арсенал вече се измъчиха там, като щастливо се добраха до трите точки. Сега това чака и Юнайтед.

Арсенал (домакин) събота, 16 май

Тимът на Арсен Венгер потвърди добрата си победа на „Олд Трафорд” за ФА Къп. Двубоите с „артилеристите” винаги са изпълнени с огромен заряд, което предполага нов труден мач за „червените дяволи”.

Хъл Сити (гост) неделя, 24 май

След колебливия старт на сезона, тимът на Стив Брус демонстрира, че е намерил правилният път и е загубил само веднъж в последните си пет мача.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички