Гари Невил: С тази защита Юнайтед няма как да стане шампион


Гари Невил: С тази защита Юнайтед няма как да стане шампион

1516 0

Експертът на "Sky Sports" Гари Невил изрази мнение, че Манчестър Юнайтед не може да стане шампион на Англия, ако не подсили отбраната си. В неделя централните защитници на "червените дяволи" Виктор Линдельоф и Ерик Баи не успяха да се справят с атаките на "чайките" и Юнайтед загуби от Брайтън с 2:3.

"Най-важното за Манчестър в тези две срещи бе просто да победи. Поражение срещу Лестър или Брайтън допълнително ще сгъсти облаците над "Олд Трафорд", както казах преди началото на сезона. Още преди първия мач беше ясно, че Юнайтед се нуждае от един или двама авторитетни централни бранители.

По думите на Моуриньо, той е представил списък със своите цели на клуба, но не е получил никой от него. Кой знае по каква причина? Възможно е те да са били твърде скъпи, или пък да не са подхождали на философията на клуба. Може и да не са били достъпни. Когато Юнайтед не купи никой от този списък и останаха наличните централни защитници, беше ясно, че те ще се окажат под голям, много голям натиск. Когато в публичното пространство се говори за играчи, които ще бъдат поканени на определени позиции, това е най-лошо нещо за футболистите в съблекалнята.

Видяхме, че Ерик Баи и Виктор Линдельоф не бяха достатъчно уверени. Или пък не са достатъчно добри. Истината е между двете. По мое мнение те не са първокласни играчи. Ако с тях действаше някой от рода на Джон Тери, Яп Стам, Рио Фърдинанд или Неманя Видич, всичко щеше да бъде наред.

Провел съм много мачове за Юнайтед на поста централен защитник, но винаги ми е бил нужен силен и стабилен партньор, иначе щеше да ми бъде много трудно заради не особено впечатляващите физически данни. Понякога можеш да се объркаш малко, но тези защитници днес го правиха през целия мач. И това се случва доста често. Те не са достатъчно добри, колективно и индивидуално.

Моуриньо в Челси притежаваше силни и мощни защитници. На "Олд Трафорд" това го няма. Нужни са допълнителни инвестиции и очевидно клубът трябва да го подкрепя. Моуриньо добре знае, че в основата на успеха - това е добрата отбрана", коментира легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички