Гари Невил: Маурицио Сари е в началото на своя край в Челси


Гари Невил: Маурицио Сари е в началото на своя край в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1700 0

Експертът на Sky Sports Гари Невил прогнозира, че мениджърът на Челси Маурицио Сари се намира в началото на своя край на "Стамфорд Бридж" и може да се готви за уволнение в следващите месеци. Според Невил, Челси е устроен така, че никой от наставниците не успява да подчини напълно играчите. Невил ще бъде изненадан, ако Сари е начело на отбора и следващия сезон.

"Сари ме заинтригува с коментарите си колко е трудно да мотивира своите играчи и тогава си помислих: "Това няма да свърши добре". Преди няколко седмици казвах, че Сари според мен се намира в началото на своя край в Челси и победата над Хъдърсфийлд не е променила моето мнение. През последните години Челси свикна да уволнява треньорите, които си позволяват да говорят твърде много. Достатъчно е да си спомним за Антонио Конте и целия този абсурд с Диего Коста, след като завоюваха титлата и играха много добре. Същото бе с Жозе Моуриньо и Андре Вилаш-Боаш", сподели Невил.

"Не мисля, че Челси ще смени Сари в хода на този сезон, но тези предупредителни знаци те карат да мислиш, че неговото пребиваване в клуба и следващия сезон ще бъде изненада. Не става въпрос за това, че аз искам да си тръгне - той върши добре работата си, но Сари навярно е осъзнал на какво място се е оказал и е открил играчи, които не правят това, което желае от тях. И навярно никога няма да го правят. Една година, това е максималното време, в което някой треньор на Челси му се е удавало да контролира играчите. Такава е природата на този клуб. Никой от мениджърите не може да се задържи дълго и никой няма контрол. В лицата на Юрген Клоп, Маурицио Почетино и Пеп Гуардиола ние виждаме треньори, които имат този контрол и чиято дума е решаваща.

Някои клубове все още дават контрол на треньорите, но това се случва все по-рядко и не точно в Челси. Аз смятам, че треньорът трябва да има контрол над съблекалнята и неговият глас да е решаващ по футболните въпроси в клуба. Сари знае, че зад кулисите в неговия клуб се води политическа игра. Така е било винаги, но това не е пречило на Челси да постига големи успехи. В последните 10-15 години те станаха страшна сила в Премиършип и на лигата й бе от полза, че клубове с много пари от рода на Челси и Манчестър Сити започнаха успешно да се конкурират с Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул. По-добре е за Премиършип, но това е много сложен модел и мисля, че Сари го разбира. Той притежава жизнен опит и иска играчите да следват неговите указания, но не го правят и затова италианецът е разочарован", заяви още Невил.

Междувременно напускането на Еден Азар в посока Реал Мадрид се счита за все по-вероятно. Ето до каква верига от трансфери може да се стигне в цяла Европа заради него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички