Фаталният 13-и съперник: Арсенал спря серията на Солскяер и Манчестър Юнайтед


Фаталният 13-и съперник: Арсенал  спря серията на Солскяер и Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

3890 0

Отборът на Арсенал се наложи с 2:0 в дербито на 30-я кръг на висшата лига над Манчестър Юнайтед. Срещата на "Етихад" предложи много интересни моменти и истинска битка - такава, каквато двата отбора представят още от началото на 21-и век.

Гранит Джака откри резултата още в 12' с уникално изпълнение от далечно разстояние. Ударът му придоби страховита траектория, която излъга дори Давид де Хеа. Второто попадение бе дело на Пиер-Емерик Обамеянг от дузпа.

С тази победа момчетата на Унай Емери събират 60 точки и заемат 4-а позиция. "Червените дяволи" пък са 5-и с 58 пункта.

Това е първа загуба за Оле Гунар Солскяер в Англия от както пое тима от "Олд Трафорд". В 12 срещи до момента той имаше цели 10 победи и само две равенства. Фаталният 13-и съперник Арсенал обаче спря серията на "дяволите" на Солскяер.

Срещата започна отлично за Арсенал и още в 12' те поведоха в резултата. Александре Лаказет подаде към Гранит Джака, който отправи удар от разстояние и не остави шанс на Давид де Хеа - 1:0.

След допуснатия гол играчите на Оле Гунар Солскяер тръгнаха да търсят изравнително попадение. В 19' Фред можеше да отбележи, като с изстрела си преодоля Бернд Лено, но топката се спря в страничната греда. 

10' преди почивката и Ромелу Лукаку бе близко до попадение, след като сам си създаде голова ситуация, но този път немският страж на лондонския тим показа класа и спаси вратата си.

В началото на втората част белгийският нападател на Манчестър Юнайтед имаше нова възможност да отбележи. Той получи в наказателното поле и отправи силен удар, който обаче се спря в тялото на Косчелни и не стигна до вратата на съперника.

В 67' Александре Лаказет нахлу на скорост в наказателното поле и там бе съборен от Фред. Джонатан Мос веднага посочи бялата точка, а Пиер-Емерик Обамеянг превърна нарушението в гол - 2:0.

В 72' като по чудо "артилеристите" не вкараха трети гол. Грешка в отбраната на "червените дяволи" позволи на Лаказет да стреля, но топката профуча край страничната греда.

СЪСТАВИ:

Арсенал: Лено, Мейтлънд-Найлс, Сократис, Косчелни, Монреал, Колашинац, Джака, Рамзи, Йозил, Обамеянг, Лаказет

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Матич, Фред, Погба, Далот, Лукаку, Рашфорд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди няколко месеца изглеждаше немислимо да има такава битка за топ 4 на английската Висша лига, но и Арсенал, и Манчестър Юнайтед имат огромни шансове да попаднат в четворката след постоянните издънки на Тотнъм и слабата втора половина от шампионата от страна на Челси. В момента в класирането "артилеристите" са с 57 точки и на 5-а позиция, но изостават само на 1 от Манчестър Юнайтед, който е 4-и в подреждането. Тотнъм е 3-и с 61 точки, но и мач повече от двата английски гранда.

През седмицата "топчиите" допуснаха шокиращо поражение от Рен във Франция в мача за Лига Европа - 3:1, и то след като поведоха с 0:1. В коренно различно настроение са в Манчестър Юнайтед, след като през седмицата "червените дяволи" поднесоха чудото в Шампионска лига, побеждавайки с 3:1 ПСЖ в Париж. Това класира отбора напред в турнира, въпреки че беше лишен от услугите на 10 играчи от първия си отбор. 

Стартовите състави очаквайте към 17:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички