Факторът "Месут Йозил" е ключов, но Арсенал има нужда от нападател


Факторът "Месут Йозил" е ключов, но Арсенал има нужда от нападател

2550 0

Една от основните дискусии, свързани с играта на Арсенал през последните две години, е свързана с формата на Месут Йозил. Според мнозина, немският национал не се представя на ниво, но статистиката показва съвсем различни резултати.

За двата сезона, които е изиграл с фланелката на "топчиите", Йозил е създал 150 ситуации за гол на своите съотборници. От тях обаче само 14 са се превърнали в попадения, сочи представителна извадка на "Opta" за Висшата лига

Това означава, че нападателите на Арсен Венгер превръщат в гол едва 9.33% от създадените от Йозил положения. За същия период в Реал Мадрид, немският плеймейкър има 195 създадени положения и 30 асистенции - 15.38% от създадените ситуации са били превърнати в попадение от Роналдо и компания.

Освен това за календарната 2015 година Йозил има средно по 3.5 създадени положения, което го поставя на челно място сред играчите в английската Висша лига.

Именно поради този факт Арсен Венгер продължава да се оглежда в класен нападател, който да усили конкуренцията в състава. В момента Оливие Жиру няма реална алтернатива, а експериментите с Тио Уолкът на върха на атаката все още не дават нужния резултат.

Със сигурност ако зависи от френския специалист, "артилеристите" вече щяха да имат нападател. Очевидно обаче все още парите, инвестирани в новия стадион на тима, тежат на клубните финанси. През 2013 и 2014 бяха привлечени Йозил и Алексис Санчес в състава срещу обща сума, надвишаваща 90 милиона паунда, но така и не беше намерен адекватен заместник на Жиру. Френският нападател определено има качества, но в Англия са убедени, че лондончани не могат да станат шампиони, ако не намерят №9, който да пасва на играта в нападение на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички