ФИФА заплаши Кардиф с трансферно ембарго заради Емилиано Сала


ФИФА заплаши Кардиф с трансферно ембарго заради Емилиано Сала
Снимка: Getty Images/Guliver

1105 0

От ФИФА заплашват Кардиф Сити, че ще му наложи трансферно ембарго за три периода, ако уелският клуб не се разплати с Нант. След като договори привличането на Емилиано Сала от Нант за 15 млн. паунда през януари, Кардиф отказа да плаща на Нант за трансфера след трагичната гибел на аржентинския нападател в самолетна катастрофа.

Нант се жалва във ФИФА и световната централа реши, че Кардиф трябва да плати на французите 5.3 млн. паунда, което се равнява на първия от трите транша по трансфера. Клубът от Уелс отказва да плати тази сума и търпението на ФИФА вече се е изчерпало. Отборът от Чемпиъншип получава още 45 дни, за да се разплати с Нант и ако това не се случи, ще се стигне до забрана за трансфери до 31 януари 2021 г.

През януари Кардиф разби трансферния си рекорд и сключи сделка на стойност 15 милиона паунда с Нант за голмайстора на френския клуб. На 21 януари при полет с двуместен самолет от Нант до Кардиф Сала и пилотът Дейвид Иботсън изчезнаха от радарите, а впоследствие самолетът бе намерен на дъното на океана.

Според последните разкрития около смъртта на Емилиано Сала, футболистът е починал още във въздуха, а не след разбиването на самолета (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички