ФА започва разследване за инцидента край съблекалните след дербито на Манчестър


ФА започва разследване за инцидента край съблекалните след дербито на Манчестър
Снимка: Gulliver/GettyImages

1532 0

Футболната асоциация на Англия (FA) стартира разследване на инцидента след вчерашното дерби на Манчестър. Двубоят се игра на "Олд Трафорд" и завърши с победа на Манчестър Сити с 2:1.

Според британските медии, след края на мача е имало крайно грозни сцени, разиграли се в близост до съблекалните. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се е разгневил от прекалено бурната радост в лагера на съперника, който се откъсна с 11 точки в борбата за титлата.

Португалският специалист е направил забележки на играчите на Сити да не прекаляват и е влязъл в словесна престрелка на португалски с вратаря Едерсон, който с великолепно двойно спасяване бе с основен принос за успеха на Манчестър Сити.

След това се е стигнало до масово меле между играчи от двата тима и хора от щабовете. Моуриньо е бил полят с вода и мляко, а Микел Артета е с разцепена вежда, вероятно от бутилка с вода. В съобщение на ФА се казва, че Асоциацията е наредила на двата клуба да дадат обяснения за това какво се е случило след дербито.

Сити и Юнайтед трябва да изпратят отговорите си до сряда вечерта, след което ФА ще реши дали трябва да се наложат санкции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички