"Етихад" рухна! Манчестър Сити се предаде срещу настървените "вълци"


"Етихад" рухна! Манчестър Сити се предаде срещу настървените "вълци"
Снимка: Getty Images/Guliver

3305 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна втора загуба във Висшата лига от началото на новия сезон. "Небесносините" претърпяха тежка загуба от Улвърхемптън с 0:2 насред "Етихад" в мач от осмия кръг на Премиърлийг.

Играта на "гражданите" не спореше през по-голямата част от мача, а "вълците" често превъзхождаха своя съперник, създавайки и по-опасните положения. Резултатът все пак се запази без промяна почти до края на двубоя, но в заключителните 10 минути Улвърхемптън нанесе своя удар.

Хората на Хосеп Гуардиола се впуснаха в търсене на победен гол, но това остави твърде много пространства в защита, от което се възползваха гостите чрез мълниеносните си действия на контраатака. В 80-ата минута Раул Хименес се впусна фронтално към вратата на "гражданите", преодолявайки няколко играчи на Сити, за да подаде в крайна сметка към Адама Траоре, който откри резултата.

Очаквано домакините вложиха всички усилия да изравнят резултата, но атаката на тима така и не сработи и не успя да пробие през отлично играещият в защита тим на Нуно Ешпирито Санто. В самия край на срещата, отново след контраатака, Адама Траоре тотално довърши своя съперник с втория си гол в мача.

Така Манчестър Сити регистрира втора загуба през новия сезон след поражението от Норич. Като добавим и равенството с Тотнъм, Сити изгуби до момента осем точки, колкото е и разликата до лидера в подреждането и основния конкурент на "небесносините" Ливърпул. 

За Улвърхемптън пък това бе едва втора победа от началото на новия сезон, след като "вълците" не стартираха убедително кампанията. Отборът все още се намира в долната половина на таблицата, но победа срещу английския шампион със сигурност ще им се отрази добре на самочувствието.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички