Едно трогателно писмо до любимата игра, чиито ценности са почти забравени


Едно трогателно писмо до любимата игра, чиито ценности са почти забравени
Снимка: БГНЕС

1959 0

Най-старият футболен клуб в света ФК Шефилд публикува изключително трогващо и завладяващо писмо, посветено на любимата игра. Изглежда, че огромните трансфер, случващи се във футбола, начело с този на Неймар в ПСЖ, е провокирало от аматьорския клуб да погледнат назад във времето и да се върнат към играта в най-чистата ѝ форма. Когато футболът е бил за забавление и постветен на феновете ...

Ето и цялото писмо, което развълнува хиляди привърженици на футбола: 

Скъпи Футбол,

Днес отбелязваме един специален ден в историята на красивата ни игра. Най-накрая преминахме линията между моралните и търговските ценности, и нереалността най-сетне се превърна в необратима реалност. Всички знаем, че футболът е могъща индустрия, повече от всеки един спорт на този свят. Всички ние обаче трябва да почитаме играта, тъй като има в нея има много повече от пари и слава. Нашата любима игра е за милиардите фенове и любители, а не за заплатата от половин милиард, която се дава в края на седмицата или месеца. 

Повече от всичко друго, ние трябва да се опитаме да запазим играта такава каквото бе и трябва да бъде завинаги. Символ за единство, обединяващ хората по цял свят, както нищо в друго в този свят не може. Издигането на млади таланти и професионални играчи до умопомрачаващи заплати е извън социалната справедливост от много, много време. Това обаче не трябва да се превръща в доминиращата сила за тези 11 футболисти, които ритат топката на терена 90-те минути. Нито за медиите или феновете. Нито за жените или мъжете. Нито за старите и никога за младите. 

Като основатели на футбола е наш дълг да припомним историческите си корени. Истинският "Дом на футбола" не е някой клуб или стадион, който пълним всяка седмица. Нашият съвместен дом са ценностите, на които се основава нашата любима игра от 1857 година: почтеност, уважение и взаимност. 

Ако започнем да ги забравяме, един ден всички ще съжаляваме. Истинските модели за нашите деца са изградени чрез характер, изграден и показан на терена. За футбола, за играта, която всички обичаме, за един свят, който всички споделяме. Нека да запазим играта истинска. Винаги и завинаги!

Благодарим за подкрепата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички