Един от принципите на "катеначото" прати Челси на дъното в класация


Един от принципите на "катеначото" прати Челси на дъното в класация
Снимка: Guliver/GettyImages

1245 0

Едва ли феновете на футболната игра са свикнали даден шампион да е отборът, извършил най-много нарушения, и то едва в първите няколко кръга на сезона, в който защитава титлата си. Но привържениците на Челси изживяват точно това в настоящия момент, след като се оказа, че именно първенецът от миналата година е извършил най-много фаулове от старта на сезона насам.

Според статистиката на "Opta", играчите на Антонио Конте са нарушили правилата цели 68 пъти от първия кръг насам. Това прави по 13.6 нарушения средно на двубой, което е доста нетипично за отбор от ранга на Челси.

Разбира се, статистиката не отброява броя на тъй наречниете "тактически" нарушения, с които се спира контраатака в полза на противниковия отбор. Антонио Конте, позовавайки се най-вече на наученото от италианската треньорска школа, често прибягва до този прийом, особено след загубата от Бърнли в началото на сезона. Подобни нарушения не позволяват на съперника да организира бърза атака, а от първия кръг насам Челси допусна едва два гола - един срещу Тотнъм и един срещу Лестър.

Честите нарушения обаче водят и до картони. В първите 5 кръга на Висшата лига "сините" си изкараха три червени картона, а освен това получиха червен картон и във финалните минути на мача срещу Арсенал за Суперкупата на Англия. Във Висшата лига отборът вече натрупа 11 жълти картона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички