"Джордан Хендерсън е по-добър капитан и по-голям лидер от Стивън Джерард"


"Джордан Хендерсън е по-добър капитан и по-голям лидер от Стивън Джерард"
Снимка: Getty Images/Guliver

7574 0

На 13 август тази година капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън отпразнува своята осма годишнина като играч на "червените". Той бе привлечен през 2011 година от Съндърланд срещу сумата от 20 милиона паунда. След като пое капитанската лента от Стивън Джерард през 2015 година, английският национал успя да изведе мърсисайдци до най-големия им успех от 2005 година насам - спечелването на Шампионска лига.

След като Ливърпул спечели и Суперкупата на Европа, опитният английски журналист Адриан Дърхам, който работи за най-голямото спортно радио на Острова - "talkSPORT" изказа мнението си за това, че Хендерсън е по-голям лидер и по-добър капитан от предшественика си.

"Имаше сравнения между двамата, когато Хендерсън пое лентата от Джерард. Всички си мислиха, че няма шанс да се справи. Та лесно ли е да се замести Стивън Джерард. Според мен обаче, ако Джерард не беше продукт на школата на тима, не беше от града Ливърпул, сега феновете щяха да смятат, че Хендерсън е по-добър като капитан.

За пример можем да дадем това, че в Ливърпул в момента има трима или четирима от най-добрите играчи в света на позициите си. Там са Алисон, Ван Дайк, Салах, Мане и те всички гледат Хендерсън в очите и слушат какво той им казва, какви са командите му. Хендерсън може да не е от най-добрите играчи в света, но лидерските му качества са безспорни.

Моите уважения, но Стивън Джерард никога не е водил такива играчи. Той имаше за съотборници играчи под неговото ниво. За това за мен е важно просто да отчета какъв голям лидер и капитан е Джордан Хендерсън.

Някои хора ще кажат: Чакай малко, спомни си какво направи Джерард през 2005 година. Аз обаче ще им отговоря така: А вие вижте какво направи Хендерсън срещу Барселона. Това може би е най-великата вечер, която "Анфийлд" е виждал, а Хендерсън бе най-добрият на терена и спечели наградата за Играч на мача", заяви смело Дърхам.

Наскоро именно Върджил ван Дайк обяви каква е причината да избере Ливърпул. Повече по темата може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички